Skip to main content

Ontdek Haarlem

Het Ambassador City Centre Hotel is gelegen midden in het gezellige, historische centrum van Haarlem. Omringd door restaurants, winkels, diverse musea, en het strand om de hoek. In het centrum vind je verscholen straatjes uit vervlogen tijden en hippe concept stores. Bezoek de middeleeuwse kerken en terrasjes aan het water.

Een actuele Uitagenda vind je op visithaarlem.com

HOFJES       PLEINTJES       KERKEN       HORECA       WINKELEN
MUSEA   
   STRAND       MOLEN    & MEER!

HOFJES    PLEINTJES
KERKEN    HORECA
WINKELEN    MUSEA
STRAND    MOLEN
& MEER!

Hofjes

Haarlem staat bekend om haar authentieke hofjes. In de binnenstad bevinden zich maar liefst 22 hofjes verscholen achter deuren en toegangspoorten. Deze hofjes kunnen met een gids bezocht worden. De wandeling is te reserveren bij het VVV kantoor op de Grote Markt 2. Liever op eigen houtje? Vraag bij de receptie naar een plattegrond van de hofjes.

Onze tip: een van de oudste en bekendste hofjes vind je in de Bakenessenbuurt: het Hofje van Bakenes, ook wel De Bakenesserkamer genoemd.

Pleintjes

Kijk je ogen uit op de diverse charmante pleintjes. De pleintjes zijn vormgegeven met meerdere kerken, prachtige gebouwen en monumentale panden.

Onze aanrader is het Nieuwe Kerksplein in de lokale buurt de Vijfhoek. Op dit plein bevindt zich de Nieuwe Kerk en rondom het plein lokale restaurants en cafés. Dit plein is te bereiken via ons favoriete straatje; De Korte Houtstraat.

Grote of St. BavoKerk

De imposante Sint Bavo Kerk op de Grote Markt is gevestigd recht tegenover ons hotel. De middeleeuwse kruiskerk uit de jaren 1370 – 1520 heeft een Brabants gotische bouwstijl. Met de top van 78 meter hoog behoort de kerk tot een van de hoogste kerken van Nederland.

De kerk kan zowel individueel bezocht worden als met een rondleiding. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Nieuwe Kerk

Sla tijdens een bezoek aan Haarlem de Nieuwe Kerk niet over. De Nieuwe Kerk staat aan het Nieuwekerksplein. De kerk is als eerste protestantse kerk in Haarlem ontworpen en gebouwd. De Nieuwe Kerk staat bekend om de unieke architectuur. De Sint Bavo kerk en de Nieuwe Kerk maken al 5 eeuwen lang deel uit van het stadsgezicht van Haarlem.

Eten & Drinken

Haarlem is een stad voor echte Bourgondiërs. Met meer dan 200 restaurants en 90+ kroegen is er voor ieder wat wils. Geniet van de vele, diverse restaurants met verschillende wereldkeukens. Wanneer je ons hotel uitloopt, word je direct omringd door de vele eetgelegenheden. En vergeet ons eigen Grand Café The Governor niet!

Kathedrale Basiliek Sint Bavo

De Kathedrale Basiliek Sint Bavo (1895) aan de Leidse Vaart is zeker de moeite waard om te bezoeken. De kerk telt 12 grote en kleine torens en een koepel van 65 meter hoog. De kathedraal bevat bouwstijlen als neogotisch, neoromaans, Jugendstil en stijlelementen van de Amsterdamse School en Berlage. De basiliek wordt ook wel de Haarlemse Sagrada Familia genoemd. Samen met de Sagrada Familia, de Sacré-Coeur, de Westminster Cathedral en de Basiliek van Koekelberg staat de Haarlemse Basiliek in de top vijf van belangrijkste kerken in de wereld gebouwd tussen 1850 en 1950.

​Openingstijden: Van maart t/m oktober.

Winkelen

Haarlem is de winkelstad van Nederland. De stad biedt niet alleen de bekende merkwinkels aan, maar ook diverse boetiekjes en de Gouden straatjes. In deze 7 pitoreske straatjes zijn kleinere ondernemers gevestigd met passie voor hun specifieke winkelaanbod. Bij onze receptie vertellen wij graag meer over deze straatjes, of neem een kijkje op de website van de Goudenstraatjes

Leuk weetje: De Kleine Houtstraat is al meerdere keren verkozen tot de leukste winkelstraat van Nederland. Haarlem is dan ook niet voor niets in 2013 uitgeroepen tot leukste winkelstad van Nederland!

Musea

Haarlem beschikt over een uitgebreid en divers museum aanbod. Bekijk de kunst in het Teylers museum en/of het Frans Hals museum en duik in de geschiedenis in het Corrie ten Boomhuis. Ook het Dolhuys (Museum van de geest) is een absolute aanrader: een uniek museum waar je op een interactieve manier meer leert over jouw geest én die van anderen.

Molen de Adriaan

Aan de rivier het Spaarne bevindt zich de Haarlemse trots: molen de Adriaan. In de molen maak je kennis met de eeuwenoude techniek om wind om te zetten in productieve energie. De molen is van binnen enkel te bezoeken onder begeleiding van een gids. De tour duurt 45 minuten.

Tip: maak een avondwandeling en bewonder de verlichte molen!

Strand

Het strand van Zandvoort aan Zee is goed te bereiken vanuit Haarlem. Met de fiets ben je binnen 40 minuten op het strand. Of neem de trein en sta binnen 10 minuten op de boulevard. Geniet van het diverse aanbod aan restaurants en de tofste beachclubs!

In het centrum van Zandvoort vind je ook leuke winkels, het Holland Casino en entertainment centrum Circus Zandvoort. Voor 1 dag coureur zijn? Het “old-skool” Circuit Zandvoort biedt diverse arrangementen. Hier vindt tevens de Grand Prix plaats!

Amsterdam

De hoofdstad is binnen 10 minuten te bereiken per trein. Kijk je ogen uit naar de grachtenpanden en de mooiste kanalen in de Negen straatjes. Struin op de Albert Cuyp markt in de lokale wijk de Pijp en duik een oud Hollands cafeetje in in de Jordaan. Ook zijn er in Amsterdam meerdere (gratis) wandeltochten en boottours om de stad te ontdekken.

En meer…

Het authentieke treinstation Haarlem Centraal (1839) ligt op 8 minuten lopen van ons hotel. Vanuit hier vertrekken de treinen en bussen naar onder andere Zandvoort, Amsterdam, Leiden, Delft en Schiphol.

De Zaanse Schans is vanuit Haarlem binnen 20 minuten met de auto bereikbaar.

Huur een fiets bij fietsverhuur Rent a bike en fiets naar Nationaal Park de Kennemerduinen of een van de andere mooie natuurgebieden rondom Haarlem.

Voor een mooie wandeling in de natuur ga je naar Orangerie Elswout in Overveen.